Sunday, 24 November 2013

diandra oh diandra (buat ak mengigau)

skrg ni ak tgh mngigau ni cr lagu mend yg si diandra dok nyanyi smbil petik gitar tu...ad sape2 tau x?huhuhu...pahni kne tgk mle episod yg mn si diandra main gitar tu...ak pn lupe dh guane pesen lagu...heheheh..tp.mmg bes...

alhamdulillah, rahmat bln ramadhan

As salam..alhamdulillah..tu j ak nk ckp mlm ni..saat ni, ak tgh kknyangan pas bke pose td..hehhe...huih, sbuk sguh la spupu ak ni sorg suh g amk external ak, ak br start nk tlis blog ni, kcau daun tol la, jap la..huk4....haha..ni dh artikel ak yg keberapa duk dlm list draft ak..dh xtau nk smbung ap...yg ni rasanya bln pose staun sblm ak jd isteri org rs nye..xpn 2 taun sblm nye..entahlerr...sbb dh lme xon blog kn..bz sgt la konon...tp taun ni, 2013 first pose jd isteri kpd en.shah rizan ni..alhamdulillah, terasa la lain nye..seronok & letih pn ad gk skit sbb ujung mgu blik umh mertua kn bkak pose kt sana..(mcm la jauh sgt stkt marang tu,hihihi tp dkt 1jam gk la)...xpe la,kurg2 dpt pglman kn jd isteri org..sbuk yg agk lain skit..hehe..insya'Allah taun dpn bertiga lok..hehe..aminn

Kami dh nikah leee...

Assalamualaikum bloggers!! adoooii,lme beno ak x update blog ni....2taun kot ork?isk3,nk wat gane,ak ni mls sket bab2 nk lapor2 ni.tmbh2 asyik blik keje lwt skmo, mkin la brtambah2 prasaan 'kerajinan' ak 2....hik3...xpe la,skrg pn ak jd bini org dh...alhamdulillah, syukur pd NYA YA ALLAH...ms nk nm2 la, dgn kos nye, dgn persiapan nk siap brg han lg....mn nk cr plamin lg...mjur la dgn bantuan mama tersyg ak, sume sempurna..yg membuatkan ak sgt2 trharu sbb mama ak la yg okg bertungkus lumus,dia yg sgt2 prihatin tkut ak xdpt nk kwen ni...ad jgk time ak kne mrh sbb buat smbil lewa bab2 ni, tp nk wat gne kan,bila bdn letih, rasa mls nk buat segala benda..Tp ak brsyukur sgt sbb dpt mama ni..wpun dlm2 amarahnya, dia ttp gok tlg ak..maafkan ank mu yg degil ni mama...so sori...x niat pn nk wat mama sedih...ok stop cerita psl ni,sbb sumenye jd kjp j,hehe..mklum la,mak mn nk mrh ank lme2 kn?hehe...brg hntrn sume mama tlg ak siapkn..yg ak musykil tu,kalau xslap ak,yg ak buat xlebih dr 2 kot.yg lain sume mama tlg sempurna kan..hahaha..thnx mama syg..lurve u muc more la..ok, overall,sume yg berkaitan mjlis ak,sumenye mama ak tlg..xdk se pn hk trlepas..cume utk kek hntrn j mtk tlg besgurfren4eva akutk buat..thnx 2 u umi...mu la shbt ak dunia akhirat..ak doa mu cpt2 nikah,al xsbor nk tgk mu duk ays plamin lok..hehe..utk hubby,sori kalau spjg kter knl & after nikah ni,awk selalu terluka...sori sgt sbb kdg2 sy kn owez tbe2 emosi..hehe...but i noe u owez lurve me very muc..muah..lurve u more & more & 4eva my b...thnx coz sudi amik ayg jd isteri b...& sori kalau catatan ni buat b rasa x selesa..hihihi..jez nk kongsi..lg 5purnama kter nk blh baby kn,hepi sgt...sgt2 xsbr...moga kter dpt jd cntoh yg baik buat ank kter yg bakal tgk dunia ni...ok la guys, abg & fmily dia dh ad ninak nk main2 ngn ankbuah ak yg comel 2org ni...c u next time yah...daaa






ni ian & hubby ms raye 2013 @kpg tok hubby @ merang...ni 1st time kami berayer as husbnd & wife..hepi sgt...lurve u b...syg sgt2

Saturday, 25 February 2012

my bro befday la disnite, 26022012

hepi befday 2 u my bro, hehhehee...rndu la kt awk....esk blik cni kn3, blik skali ngn kak ipar cayam n ankbuah tomei3 tu???jgn lupe tau, bwk blik cake skali, hah...bia la skali skale bapak budak yg clbrate befday dia, bwk cake dia sndri, ni asik2 org j tlg berikn, hahahha....oke la, last but not least, slmt ulgthun bro, dh brape ek umo skunk??27 kn3??dh tua dh tu, kekeke..oke la, adiqyan mau undur diri dlu ye, daaa, as salam

Wednesday, 9 November 2011

Selamat Menyambut Ibadah Qurban

 Mcm tjuk kt ats tu, ian nk ucpkn salam aidiladha wat sume umt Islam kt Dunia ni, moga2 sumenye hepi2. Pd yg khlangan sanak saudara, arap sabar ye, cz sume yg idup akan menghadapi kematian. Kter ni ntah esk ntah luse, ntah2 lg 1mnt j, tbe2 Allah nk trik nyawa kter kn?Sape yg tau...Moga2 Allah pjg kn umo kter sume agar kter dpt beribadat dgn lbih byk kpdanya, dan dpt menebus segala dosa2 kter, Aminn...
 Smpena raye qurban ni, ian nk tye korg, ape yg korg nk krbankn ye??ad x sumtink2 yg korg ase xperlu dlm menjalani idup ni??cthnye perasaan riak, sombong, takabur, mudah lupe diri or ape2 yg sewaktu dgnnye la??mcm ian ni, ian nk tglkn sft suka boros la, nk nympan sket2 tuk ms dpn, ye la, umo pn bkn mkin muda kn, kwen pn blum lg ni, hehehhee...hadooo, soal kwen ni yg lemah ni, :P..ye la, ian ni jrg sgt ad koleksi duit dlm bank, ntah ble ad pn xtau, asik2 mtk ngn loan pama, kikiki...insyaallah, lpas ni, ian akn cube la smpn sket wlaupon xbyk, kurg2 dpt la buat2 bnje ujung2 bln kn??xla sengkek sgt...malu la wei besar2 pn mtk mak..tol x??:P...
  So, ape yg korg nk korbankn ni ek??cube try pkir2 dlu, moga2 ketiadaan sesuatu tu, akan lbih mmbuatkn kter lbih bhgia, lbih d syangi, lbih d hrmati...tol x?? kn kn kn??

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA. SEMOGA PENGORBANAN ANDA AKAN MEMBAWA PERUBAHAN YANG BESAR DI DALAM KEHIDUPAN.........

Wednesday, 26 October 2011